Nu de Consumer Electronic Show in Las Vegas van start gegaan is, steken ineens allerlei belangrijke personen de kop op om geïnterviewd te worden over de toekomst van hun bedrijf. Zo ook Bill Gates, die wat interessante zaken wist te vertellen rond de nieuwe spelcomputer van Microsoft.

Xbox Live! zal met de komst van de next-gen consoles een implementatie krijgen van MSN Messenger. Dit zal niet alleen tekst omvatten, maar ook stem, muziek en video. Op deze manier wil men de scheidingslijn tussen communicatie en gaming vervagen en tot één geheel smeden. Verder zal de Xbox 2 als hoofdoel hebben om de markt te vergroten en meer mediamogelijkheden aan te bieden. In principe wordt de console een mediacenter waarmee nog meer zaken met games te integreren zijn dan nu al het geval is. Ook zal een verbinding met de PC mogelijk worden.Opvallend is dat Microsoft de Xbox op de markt gezet heeft om een deel van hun visie over digitale lifestyle neer te zetten. Met diens opvolger wil men dit werkelijk gaan bereiken. De Xbox diende vooral om een gezonde basis te creeëren voor een goede naamsbekendheid en geloofwaardigheid als gamesplatform. Met de aankomende spelcomputer ziet Gates meer gebruikers, meer communicatie, meer media en meer connectivity voor zich. Als laatste zullen ook "high definition" graphics en "wireless" definitief gaan doorbreken.

Op de vraag of Microsoft nog iets met handhelds gaat doen, wist Gates te zeggen dat men de strijd tussen Sony, Nintendo en Nokia eerst even aan wil zien. Voorlopig zal men zich vooral gaan richten op mobiele telefoons en Pocket PC's. Het Xbox team is volledig gefocused op een homeconsole en men denkt hier nog een belangrijk voordeel uit te kunnen halen nu Sony een beetje afgeleid is met hun stap richting de handhelds.