Zes dagen na zijn launch weet GTA IV hier op Gamer nog steeds ontzettend te boeien, we spelen het al dagenlang non-stop en hier en daar wordt zelfs al gediscussieerd over de mogelijke totstandkoming van een Gamer.nl-clan...

Waar in de tussentijd ook hevig over wordt gediscussieerd is de altijd aanwezige oorlog betreffende de verkopen van de Playstation 3- en de Xbox 360-versies van GTA IV. Veel analisten (en fanboys) dachten namelijk dat GTA IV het beter zou gaan doen op de Playstation 3 omdat de roots van de serie - los van de PC-versies - nog altijd bij Sony ligt .

Maar niet volgens hoge Microsoft pief Aaron Greenberg. Volgens Greenberg verkoopt de Xbox 360 twee keer zoveel exemplaren als de PS3-versie. "Kopers zien af van hun band met de Sony-consoles wegens de downloadable content op de Xbox 360", aldus Greenberg. Dit is overigens nog niet door Sony erkend. Volgens Sony komt dit ratio niet overeen met de verkoopdata die ze ontvangen hebben van de verkopers.

Hoewel Sony dus het tegenovergestelde beweert van Microsoft, is dit ratio zeker niet onwaarschijnlijk. Feit blijft dat er wereldwijd veel meer Xbox 360 consoles zijn verkocht dan Playstation 3 consoles, logischerwijze zorgt dit voor meer verkopen.

Daarnaast is volgens Microsoft GTA IV nu tevens de meest gespeelde game op Xbox Live geworden, waarmee Call of Duty 4 dus op de tweede plek staat.

"Pak aan Greenberg, jij stoute boef.", aldus topman van Sony.