IGN is het gelukt om een beta te mogen ontvangen van Microprose van de nieuwste telg uit de X-Com serie, Enforcer. Hier hebben ze uiteraard een preview van geschreven.

X-Com: Enforcer is een derde persoons actie shooter die gebaseerd is op de Unreal engine. Je vervult de rol van een robot die de taak gekregen heeft om alle buitenaardse wezens van zijn planeet te verwijderen op de hardhandige manier. Het draait alleen maar om de actie en de powerups, diepgang hoef je niet te verwachten. Ondanks het derde persoonsperspectief vindt de schrijver van deze preview de besturing goed. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er nauwelijks hoogteverschillen zijn. Je hoeft niet omhoog en omlaag te kijken zoals in de hedendaagse first person shooters. Het gaat gewoon op de ouderwetse 'Wolfenstein manier'.

Uiteraard zijn de gebruikelijke wapens zoals rocket launchers en grenade launchers weer aanwezig. IGN vindt de game leuk in zijn genre, dus als je van het knalwerk houdt dan is deze game zeker wat voor jou. Het enige minpuntje naast de gebruikelijke beta-bugjes die ze tegenkwamen was dat de gameplay nog niet in balans was. Maar ze zijn er van overtuigd dat dit nog wel verbeterd zal worden door onze vrienden van Microprose.

Over de levels heeft men het volgende te zeggen:The levels are a little confining but still very sweet. There are lots of alcoves, blind turns and locked doors but this isn't really a game about exploring anyway, so who cares? You'll be too busy gunning down aliens to take in the sites. But the levels are smart looking and cover a moderate variety of locales. From the base where you were created, you move on to mountain passes, trailer parks, city streets and dockyards. Most of the levels require you to find and destroy all of the alien incursion points. A few levels also ask you to find and rescue civilians. In fact, there is a level almost exclusively built around rescuing chicks from a trailer park. In de lente van dit jaar moet deze game al in de winkels liggen.