X²: The Return, de aanvulling voor de spacesim X²: The Threat zal niet meer verschijnen. In plaats ervan heeft de Duitse ontwikkelaar Egosoft ervoor gekozen om de aanvulling om te zetten naar een volledige sequel. De voornaamste reden hiervoor is dat men niet alle gewenste features in de X² engine wist te proppen vanwege de technologische beperkingen. Aangezien de gloednieuwe X³ engine dit jaar nog voltooid zal worden, besloot men de aanvulling verder te bouwen als volledige opvolger, met een nieuwe engine die de ontwikkelaar wel in staat stelt te maken wat ze voor ogen hebben.

X²: The Threat was een hardcore spacesim die door de doorbijters werd geroemd vanwege de diepgang en de vrijheid. Veel mensen met wat minder tijd, vonden het spel echter enigszins traag en de interface wat moeizaam. Of men deze aspecten met de opvolger aan de kaak zal stellen, is nog niet bekend. Wel weten we dat we op grafisch vlak in ieder geval weer de nodige verbeteringen mogen verwelkomen. Verder is ook de zogeheten AL verbeterd, wat staat voor Artifical Life. Dit zorgt ervoor dat het speluniversum continu evolueert en verandert.

X³: Reunion verschijnt in het derde kwartaal van 2005 voor PC, later zou het spel ook nog naar een console omgezet kunnen gaan worden.

Met dank aan X voor het melden van dit nieuws.