In de gameswereld draait het niet alleen maar om spelplezier, lachende gezichtjes en blije kindertjes. Nee, uiteindelijk draait het gewoon om geld. Dit hedendaagse ruilmiddel staat ook centraal in de rechtzaak die de World Wrestling Entertainment (WWE) aanspant tegen THQ en speelgoedfabrikant Jakks.

Wat is namelijk het geval: volgens de WWE hebben THQ en Jakks via vieze spelletjes de licentie van de WWE verkregen. De WWE noemt het zelfs omkoperij. Het verhaal is dat in 1998 toenmalig licensiemanager James Bell niet geheel eerlijk heeft gehandeld in het verdelen van de WWE licentie. Jakks, zonder gamedivisie, THQ en Activision hadden ieder een bod gedaan op de licentie, maar de manager heeft die van THQ en Activision achter gehouden voor het management. Dit ondanks het feit dat het bod van zowel THQ als Activision hoger was dan die van Jakks.

Jakks is vervolgens met THQ een strategische alliantie (soort samenwerking) aangegaan (Jakks kon immers helemaal geen games maken) en sindsdien zijn de WWE games onder THQ uitgekomen. Waar het nu op neerkomt is dat de compensatie die de WWE voor de games krijgt veel te laag is, aldus het bedrijf. En dus wordt er nu in de rechtzaal binnenkort een lekker robbertje om de centen gevochten.