Dit heeft Black Bean, de uitgever die de WRC-rechten tegenwoordig in handen heeft, bekendgemaakt. Black Beans eigen racestudio Milestone zal de ontwikkeling van het spel op zich nemen, dat verschijnt voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

Milestone heeft de laatste jaren vooral op het asfalt doorgebracht met de Superbike-games en Superstars V8. De laatste keer dat Milestone door het zand ploegde dateert alweer uit 1997, toen het de arcaderacegame Screamer Rally maakte.

Realisme

Volgens Simon Long van het ISC, dat de WRC-mediarechten beheert, zal de nieuwe WRC-game "de meest realistische en best speelbare rallygame aller tijden worden." Virgilio Bixio van Black Bean voegt daaraan toe: "We zijn er trots op om de WRC-licentie na zoveel jaar afwezigheid weer terug te mogen brengen. De mensen bij Milestone werken hard aan deze titel en onze verwachtingen zijn hooggespannen."

Sony

Tot en met 2005 was de WRC-licentie in handen van Sony. Evolution Studios maakte in totaal vijf WRC-games voor de PlayStation 2. Op de PlayStation 3 vond de reeks geen doorgang. Evolution Studios is zich vervolgens op de MotorStorm-reeks gaan focussen.