Ondanks dat er op de Blizzard site zelf nog niets van te vinden is, heeft men vandaag de officiële tweede uitbreiding van World of Warcraft aangekondigd op het BlizzCon-evenement, waar 8000 gamers aanwezig zijn. En ditmaal klopten de geruchten volledig: de subtitel van deze aanvulling is namelijk 'Wrath of the Lich King'.

Zoals veel mensen al vermoedden is Northrend inderdaad de nieuwe locatie. Je zal dan ook de koude ijsvlaktes van dit continent kunnen bezoeken, waaronder de Icecrown Citadel. Verder is er een nieuw high-level Death Knight personage die je zelf kunt maken. Dit zal de eerste hero class in World of Warcraft zijn. Je kunt dit personage maken nadat je bepaalde uitdagingen behaald hebt.

De level cap wordt met Wrath of the Lich King verhoogd naar level 80. Verder is er een nieuwe Inscription Profession, waarmee je spreuken in het spel kunt verbeteren. Ook kun je gebouwen vernietigen met onder andere de nieuwe Siege Weapons. Qua aanpassingsmogelijkheden van je personage wordt ook het een en ander toegevoegd, waaronder nieuwe haarstijlen en dansanimaties.

Wanneer Wrath of the Lich King zal verschijnen is nog niet bekend gemaakt.