Trading Card Games zijn bij een ieder vast wel bekend. Games als onder meer Magic the Gathering,  Yu-Gi-Oh! en de Marvel TGC maken hier deel van uit. Dat er een TGC van World of Warcraft in ontwikkeling was, werd ons vorig jaar al bekend gemaakt, maar vandaag kunnen we je dan ook eindelijk melden wanneer uitgever Upperdeck deze in de winkels zal verwachten.

De World of Warcraft Trading Card Game zal vanaf 23 oktober in de winkels liggen en zal in twee varianten aan te treffen zijn. De World of Warcraft Starters Deck "Heroes of Azeroth" zal alles bevatten wat de beginnende speler nodig zal hebben zoals de regels van de game en de benodigde kaarten om een game te starten en te eindigen. Naast deze starters deck zijn er ook losse zakjes met kaarten te verkrijgen in de zogenaamde Boosterpacks. Deze packs bevatten elk 16 kaarten om je te onderscheiden van je medespelers. Tevens maak je ook kans op het vinden van diverse "loot cards" die je in de computer game World of Warcraft kunt inleveren. Het inleveren van deze kaarten, of eigenlijk de codes er op, geeft de speler aanpassingen op het gebied van de personages waar de speler mee speelt. Denk hierbij onder andere aan een nieuwe tabard, nieuwe pets en een aanpassing voor je mount. Deze "loot cards" zitten natuurlijk niet in elke boosterpack die je aanschaft!

In November zal Upperdeck een extra limited edition set aanbieden onder de naam World of Warcraft "Onyxia's Lair" Raid Deck, wat het mogelijk zal maken met meerdere spelers verschillende moeilijke eindbazen te bespelen.

Wat de prijs van de packs zal zijn is vooralsnog niet bekend, daar komt vast nog wel bericht over. Als je meer informatie of artwork zoekt over de WoW TGC, surf dan even langs http://www.ude.com/wow.