WoW-spelers houden in-game protest vanwege Blizzard-aantijgingen

WoW-spelers houden in-game protest vanwege Blizzard-aantijgingen

World of Warcraft-spelers houden in-game een protest vanwege de recente aantijgingen richten uitgever Activision Blizzard.

Het protest werd georganiseerd door Fence Macabre, een neutrale guild die op de Wyrmrest Accord- en Moon Guard-servers actief is. Het gaat soms om honderden spelers tegelijk die hun avatar stil laten staan of zitten op een bepaalde plek. 

Daarmee wil men niet alleen aandacht vragen voor de recentelijk aangekaarte problemen, er is ook meer dan 8000 dollar voor Black Girls Code mee opgehaald, een organisatie die zich hard maakt voor meer gekleurde vrouwen werkzaam te maken in de programmeer- en technologiesector.

Activision Blizzard werd deze week aangeklaagd door de Amerikaanse staat Californië vanwege seksuele intimidatie en discriminerend gedrag op de werkvloer. Binnen de uitgever zou er op verschillende manieren discriminatie plaatsvinden, onder andere op het gebied van promoties en salaris, voornamelijk bij vrouwen. Zij zouden op de werkvloer ook seksueel worden geïntimideerd.

World of Warcraft-spelers voeren ook campagne om het personage Field Marshal Afrasiabi, die een quest uitdeelt in Stormwind City, uit de game te halen. Dit personage is namelijk gebaseerd op de voormalige senior creative director van World of Warcraft, die volgens de aanklacht geruime tijd deel uitmaakte van de seksuele intimidaties zonder daarvoor in de problemen te komen binnen het bedrijf.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als ze willen dat blizzard wat doet gewoon het spel niet meer spelen, allemaal hun abbo stop zetten en dan gaan de aandeel houders wel huilen en eisen dat er wat veranderd.

0
test

@hulstpower doen ze ook, een belangrijk detail dat hier niet vermeld wordt. Ze hebben hun abonnement opgezegd, maar hebben nog wat speeltijd over. Die gebruiken ze nu om dit ook in-game aan de kaak te stellen. Het is mijns inziens dan ook veel te simpel om maar een abonnement stop te zetten. Ik vind het juist hartstikke sterk door in het hol van de leeuw er aandacht voor te vragen. Ik kan helaas niet linken, maar als je op de website van Polygon zoekt, kom je een uitgebreider artikel over deze kwestie tegen.

0
test

Maak de resultaten en prestaties meetbaar, en laat iedereen zich maar bewijzen. Dat zou het eerlijkst zijn. Maar denk dat momenteel ook de discriminatie kaart word misbruikt om eigen inzet en prestatie te verhullen.

0
test

@gamerlezer Discriminatie is maar een deel van het probleem. Het is onderdeel van een vrij onveilige werkomgeving. Van wat ik heb gelezen, in ieder geval.

0

Aanbevolen voor jou