WoW en nieuwe Blizzard-MMO blijven naast elkaar bestaan | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Ik denk dat [de nieuwe MMO] significant gaat verschillen [van World of Warcraft]", zo vertelde Sams. Volgens hem zullen gamers niet het gevoel krijgen dat de twee games veel op elkaar lijken en dat ze daardoor moet kiezen tu en de twee. "Mijn gevoel is dat het een dusdanig andere ervaring is dat mensen gaan zeggen, 'Ik heb hier mijn vrienden. Ik vind dit leuk, ik heb hier veel tijd en energie ingestoken, ik heb mijn personages en mijn guild hier. Maar dat andere is ook tof, ik wil dat ook wel eens uitproberen.'"

Op de vraag of er nog voldoende uitbreidingen op World of Warcraft komen, antwoordde Sams bevestigend. "Natuurlijk, dat kun je citeren. We blijven deze game ondersteunen. Je kan deze game niet zomaar beschikbaar stellen en iedereen enthousiast maken en vervolgens zeggen dat het voorbij is." Sams gaf aan dat zolang gamers intere e blijven tonen in World of Warcraft, Blizzard de game groter en beter wil blijven maken.

Luxeprobleem

Als gamers er toch voor kiezen om WoW te laten vallen voor Blizzard's nieuwe MMO, is dat volgens Sams eerder een luxeprobleem. "Zolang deze mensen maar bij ons blijven rondhangen, wat ze volgens mij zullen blijven doen. Wij blijven de beste ervaring die je kunt hebben aanbieden. Als het grootste probleem is dat mensen WoW verlaten voor een ander product van ons, dan slaan we ons er wel doorheen."

Er is nog niets bekend over de nieuwe MMO van Blizzard. Sams vertelde in het interview wel dat ze met de game "een game-ervaring willen bieden die anders is dan alles dat ooit is gedaan".


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou