'World of Warcraft heeft meer dan 10 miljoen abonnees' | Gamer.nl

'World of Warcraft heeft meer dan 10 miljoen abonnees' | Gamer.nl

De laatste World of Warcraft-uitbreiding Legion zou ervoor hebben gezorgd dat er op moment van schrijven meer dan tien miljoen abonnees zijn. Dat claimt een Blizzard-werknemer.

In een interview met het Poolse gamemagazine Pixel, dat door een NeoGAF-bezoeker vertaald is, zou World of Warcraft-designer Tom Chilton gezegd hebben dat het huidige aantal abonnees van de game zo'n 10,1 miljoen spelers bedraagt. "Het is moeilijk om te zeggen wat de toekomst gaat brengen. We hebben een interne concurrent in de vorm van Overwatch, maar het is mogelijk het aantal spelers naar meer dan 12 miljoen te brengen. Er zijn meer dan honderd miljoen World of Warcraft accounts", aldus Chilton.

Blizzard geeft echter al ruim een jaar geen concrete informatie meer vrij over spelersaantallen en een woordvoerder van het bedrijf zegt dat Tom Chilton het in dit geval ook niet gedaan heeft. "Er was hier sprake van een onjuist citaat of misverstand aan de kant van de journalist", liet Blizzard weten. Al geeft Blizzard ook niet aan of het spelersaantal niet klopt.

In november 2015 gaf het bedrijf voor het laatst officiële spelersaantallen vrij, toen had World of Warcraft 5,5 miljoen spelers.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou