World of Warcraft-spelers eren fan-server met pelgrimstocht | Gamer.nl

World of Warcraft-spelers eren fan-server met pelgrimstocht | Gamer.nl

Spelers van de originele World of Warcraft op de fan-server Nostalrius zijn een dodelijke pelgrimstocht gestart vanwege href="http://gamer.nl/articles/nieuws/blizzard-sluit-fan-server-voor-originele-world-of-warcraft/">de sluiting van de server</a>. Het team achter de fanserver moet uiterlijk 10 april de servers sluiten, na een verzoek van Blizzard. Op de Nostalrius-server konden mensen de originele World of Warcraft spelen.</p>

Een grote groep spelers maakt een tocht door verschillende locaties in het spel om afscheid te nemen van de fan-server. Uiteindelijk eindigen ze in Thunderbluff, waar ze van grote hoogte naar beneden springen.

Gisteren werd bekend dat het team achter Nostalrius brieven heeft ontvangen van Amerikaanse en Franse advocaten. Deze advocaten wilden namens Blizzard Entertainment een rechtszaak aanspannen tegen de makers van Nostalrius.

Om dit te voorkomen, sluiten de makers de servers voor Nostalrius Begins PvP, Nostalrius Begins PvE en Nostalrius TBC definitief op 10 april om 23:00 uur. De broncode van Nostalrius en geanonimiseerde gebruikersdata worden als geheel vrijgegeven, zodat de community kan besli en wat er uiteindelijk mee gebeurt. 

Media has no description
Media has no description
Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou