World of Warcraft-personage Chromie is transgender

World of Warcraft-personage Chromie is transgender

Blizzard heeft duidelijk gemaakt dat het World of Warcraft-personage Chromie transgender is.

Er werd al geruime tijd gespeculeerd over de sekse van het personage. Chromie is eigenlijk de draak Chronormu in vrouwelijke gnoomvorm. In het aankomende boek Folk and Fairy Tales of Azeroth, dat sommige fans al eerder hebben ontvangen, is te zien dat Chromie in eerste instantie als hij/hem wordt geïdentificeerd. Chromie ondergaat vervolgens een zogenaamde 'Visage Day Ceremony' en wordt vanaf dat moment als zij/haar aangeduid.

Steve Danuser, de narrative lead van World of Warcraft, besloot op Twitter meer duidelijkheid te geven. "Het gebruik van verschillende voornaamwoorden tijdens het verhaal is met opzet gedaan. Ik raad je aan het volledige verhaal te lezen. Chronormu is voor de Visage Day-ceremonie hem/hij, en erna zij/haar, zowel in menselijke als in drakenvorm."

Chromie is niet het eerste transgender personage in het WoW-universum, maar heeft wel een opvallend prominente plek binnen de game. Ze verscheen oorspronkelijk in Western Plaguelands als iemand die een missie gaf, maar komt sindsdien op allerlei momenten terug in het spel - vooral wanneer er tijdreizen mee gemoeid gaat.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ben blij met representatie in de games hoor. Blizzard is allang zijn touch kwijt en weinig boeit nog wat ze roepen.

0
test

Owwwkeeeeee.

0

Aanbevolen voor jou