World of Warcraft-maker werkt aan zombiegame voor XBLA | Gamer.nl

World of Warcraft-maker werkt aan zombiegame voor XBLA | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Cla 3 begint als een actiegame in een open wereld, maar verandert uiteindelijk in een Ma ively Online Multiplayer-game. Spelers stappen in de rol van een van de weinige personen die een verwoestende zombie-aanval heeft overleefd. Samen met andere mensen moeten ze proberen te overleven.

Het spel draait niet alleen om het doodschieten van zombies, benadrukt Strain. "Natuurlijk zal er genoeg actie in zitten waarbij je zombies moet neerknallen, maar we willen vooral de focus leggen op het overlevingsaspect waarin het draait om de vraag: 'Wat zou ik in het echt doen?'"

Jeff Strain

Jeff Strain heeft gewerkt als hoofdprogrammeur aan World of Warcraft, heeft gewerkt voor NCSoft en is een van de oprichters van ArenaNet, de ontwikkelstudio achter Guild Wars. Hij heeft ook de campaign editor van StarCraft gemaakt en werkte aan Diablo en Warcraft III. Nu staat hij aan het hoofd van Undead Labs, de studio achter Cla 3.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou