World of Warcraft heeft meer dan 10 miljoen abonnees | Gamer.nl

World of Warcraft heeft meer dan 10 miljoen abonnees | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Een maand geleden had de mmo nog 7,4 miljoen abonnees. Het nieuws komt kort na de release van Warlords of Draenor, de vijfde uitbreiding voor de mmo. Blizzard meldt dat daar inmiddels 3,3 miljoen exemplaren van over de toonbank zijn gegaan, wat bijdraagt aan de plotselinge stijging van abonnees.

De release van Warlords of Draenor kampte wel met veel problemen. De servers zouden vaak niet bereikbaar zijn wegens drukte, waardoor spelers die aan het gamen waren ook met vertragingen en haperingen te maken kregen. Verder kreeg een aantal spelers de melding dat hun personage niet gevonden kan worden. Gedupeerde spelers ontvangen vijf dagen gratis speeltijd ter compensatie.

Door NUtech


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou