Nieuws
Caliber

World of Tanks-ontwikkelaar kondigt third-person shooter Caliber aan

Free-to-play-game wordt gedemonstreerd tijdens Gamescom

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Ontwikkelaar Wargaming, onder andere bekend van World of Tanks, kondigt een nieuwe third-person shooter aan genaamd Caliber. Wargaming meldt met ontwikkelaar 1C Game Studios samengewerkt te hebben bij het realiseren van dit project.

Volgens Wargaming is Caliber gericht op de oudere gamer waarin de focus wordt gelegd op communicatie, coördinatie en tactiek. Spelers kunnen met Caliber in teams van vier het opnemen tegen zowel AI, via de PVE Spec Ops-modus, als tegen andere spelers online in de PVP-modus.

Binnen het team van vier spelers bezet iedere speler een specifieke rol. Als eerst is er de Assault operator die bedoeld is voor korte en middellange afstanden en handig is bij het toepassen van een agressieve speelstijl. Als tweede is er de Support operator die vuurdekking biedt voor de rest van het team en gebruikt met name zware wapens. De derde operator is de Medic die de rest van het team voorziet van hulp wanneer ze zich mengen in hevige vuurgevechten. Als laatst is er de Sniper operator die handelt vanaf lange afstanden.

Caliber
Caliber

Naast de verschillende operators kunnen spelers kiezen uit verschillende Special Forces uit meerdere landen. Wargaming meldt dat spelers onder andere kunnen kiezen uit de Poolse GROM, de Amerikaanse Navy Seals en de Duitse Spezialkräfte. Elk van deze Special Forces hebben een eigen uitstraling variërend van uniform en embleem tot aan de scopes van de wapens. De ontwikkelaar zegt met deze varianten de details zo authentiek mogelijk gemaakt te hebben.

Caliber werd voor het eerst getest in het GOS-gebied en wordt binnenkort beschikbaar in Europa. De gratis third-person shooter wordt in het Westen voor het eerst publiekelijk getoond tijdens Gamescom in de Koelnmesse.

Dit artikel delen:

Lees meer

Valve vindt oplossing voor manipulatie van algoritme op Steam Fifa 19 en New Super Mario Bros. bestverkochte games in eerste helft 2019 in Europa
1

Reacties op: World of Tanks-ontwikkelaar kondigt third-person shooter Caliber aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Humpdog

    • 8 augustus 2019 17:52
    America Army Online dat waren nog eens tijden.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.