World of Goo-makers richten Tomorrow Corporation op | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het team wordt versterkt door Allan Blomquist die ook al meehielp aan World of Goo. De studio is al een aantal maanden bezig met het ontwikkelen van een spel, waarover met later meer informatie bekend zal maken.

In een humoristisch persbericht waarschuwt Tomorrow Corporation andere indie-ontwikkelaars dat hun heerschappij binnenkort voorbij zal zijn. "Het geheim van een echt goede indie-game is die speciale, menselijke touch, die onze producers van plan zijn toe te voegen net voordat het product klaar is."

Experimental Gameplay Project

Alledrie de heren maakten ook deel uit van het Experimental Gameplay Project, waarbij een groep ontwikkelaars elke week een nieuw spelconcept bedacht. Eén van deze titels fungeerde dan als brainstorm-prototype voor een potentieel volledig spel. Op deze manier is er in 2005 ook het spel Tower of Goo gemaakt met als resultaat het volledige spel World of Goo.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou