Het spel heeft de mijlpaal ongeveer een jaar na de release van het spel behaald. Op de blog van de ontwikkelaar legt het team uit dat 69 procent van de downloads toegeschreven kan worden aan de universele versie. De iPhone-versie van het spel, die eerder uitkwam, was verantwoordelijk voor 29 procent. De overige twee procent komt van downloads van de Mac App Store.

Voor de miljoenste downloader had de ontwikkelaar een speciale boodschap: “In de kleine uurtjes van gisternacht, was iemand de miljoenste persoon die World of Goo kocht via de App Store. Wie je ook bent, we wensen je een lang, gezond en voorspoedig leven toe!”

De Android-versie van het spel, die iets meer dan een maand geleden uitkwam, is tot nu toe 70.000 keer verkocht. De gratis demoversie wist 450.000 downloads te genereren. “Ter vergelijking, tijdens dezelfde periode na de iOS-lancering, verkochten we 180.000 spellen. Dit is geen eerlijke vergelijking voor een legio aan redenen, maar het laat wel zien dat de Android Market niet lang een kleine start-up is.”

World of Goo is voor €4,99 te koop op zowel de App Store als de Android Market.