Het gebeurt de laatste tijd wel vaker dat de retail of één of ander magazine per ongeluk iets los laat wat nog niet naar buiten had mogen komen. Of dat in dit geval ook zo is, valt nog te bezien, maar er gaan geruchten dat het Amerikaanse blad Game Pro referenties in haar blad maakt naar het nieuwe project van Rare.

Volgens het blad en verscheidene online stores zal het nieuwe project de titel Viva Piñata krijgen aangemeten. Wat de titel precies in zal gaan houden en wanneer we hier iets van zullen gaan zien is nog totaal onduidelijk.

Wel kunnen we je vertellen dat een Piñata een Mexicaanse pop is, die tijdens bepaalde feestdagen wordt opgehangen en waar kinderen naar hartelust geblindoekt op mogen rammen. Gezien de Piñata hol is van binnen en vol zit met snoep (of wat dan ook), is het voornamelijk voor kids een leuke bezigheid.

Of Rare een game aan het ontwikkelen is waarbij je op opgehangen holle poppen moet rammen lijkt ons wat vreemd, maar een game met een Mexiaans tintje zal er zeker wel in zitten. Wellicht dat de game op de E3 te zien zal zijn en volgt er dan meer informatie.