Ontwikkelaar FunCom is aan het kijken naar verschillende mogelijkheden om hun aankomende MMORPG Age of Conan: Hyborian Adventures cross-platform te maken, wat wil zeggen dat spelers met een PC en spelers met een Xbox 360 met elkaar kunnen gamen. Op dit moment zijn ze nog met verschillende oplossingen aan het spelen.

“Eén daarvan is het maken van een aantal gedeelde servers en een aantal die niet gedeeld zijn,” vertelt product manager Erling Ellingsen. “Welke oplossing we uiteindelijk gaan gebruiken kunnen we nu nog niet zeggen.”

Zover is het echter nog lang niet. Voordat er een oplossing is gevonden zullen er nog heel wat obstakels moeten worden overwonnen. “Er zitten een hoop vervelende aspecten aan het hebben van spelers van meerdere platforms op dezelfde server. Kunnen ze wel goed met elkaar communiceren? Is de toegankelijkheid voor consoles en PC-gebruikers ongeveer hetzelfde? Er zijn nog heel wat problemen die we moeten behandelen,” aldus Ellingsen.

De release van Age of Conan: Hyborian Adventures op de PC staat momenteel op 2 november. Voor de Xbox 360 is nog geen datum bekend.