Op de stille zondag kan het nooit kwaad een project van een stel enthousiastelingen in de schijnwerpers te zetten. Onlangs is namelijk de Half-Life 2 moderatie Zombie Panic uitgekomen, een leuk stukje code dat een interessant zombieconcept aan de gameplay van Half-Life 2 toevoegt.

In de mod start één speler, naast een aantal AI-medestanders, als zombie en de overigen als mensen. Wanneer een menselijke speler dood gaat verandert hij in een zombie en heeft hij als opdracht om de overige menselijke spelers op te sporen en te vermoorden. De ronde eindigt wanneer alle spelers zijn vermoord en in zombies zijn veranderd, of wanneer alle zombies zijn uitgemoord.

Daarbij starten de mensen met een pistool en een melee wapen. Omdat ze nooit alle zombies met alleen een pistool aankunnen is het zaak om snel andere wapens te vinden. Echter hoe meer wapens je hebt, hoe langzamer je wordt. Hoe langzamer je bent, een des te makkelijkere prooi voor de zombies je wordt. Ook is aan de spelerslijst niet te zien welke van je teammaten nog leven en welke zijn veranderd in zombies, je zult dus heel goed op je hoede moeten zijn.

Het leukste deel van de mod is uiteraard wanneer het gehele speelveld een zombie is en jij als enige mens nog probeert te overleven. Interesse gewekt? Kijk op de officiële website voor de downloadlink. Met dank aan MyztiC voor het melden van dit nieuws