Dealer: Chronic, Pills & Coke is de eerste titel van de recent opgerichte ontwikkelaar Nagual Games. Bij deze firma zijn mensen werkzaam die voorheen aan grote titels voor onder andere Atari, Ubisoft, Monte Cristo en CDV gewerkt hebben. Genoeg talent aan boord dus voor een erg degelijke titel die ons de slechte aspecten van het drugsgebruik zal gaan bijleren.

Dealer is een GTA-achtige 3rd person actiegame waarbij je in de rol van vier verschillende karakters, verschillende missies in een grote, interactieve stad zal moeten volbrengen. Deze missies hebben vooral te maken met drugs, sex en pistolen en langzaamaan zal je een waar drugsimperium opbouwen. Wil je je meer op sex focussen, dan is het trouwens ook mogelijk een baantje als pooier te nemen.

In het spel krijg je de kans om zelf virtueel te proeven van een tiental verschillende drugs, waaronder XTC, weed, paddestoelen (toevallig is het logo van Nagual Games een Paddestoel), Crack, LSD en ook de enige echt ingeburgerde drug, alcohol. Bij elk van deze drugs wordt je echter ook gecontronteerd met de nadelen ervan, waardoor de makers denken dat het spel preventief kan werken.

Dealer verschijnt op PS2, Xbox en PC en maakt gebruik van de Gamebryo engine, die ook in Morrowind en Axis & Allies gebruikt wordt. De informatieve officiële website van het spel bevat nog niet veel screenshots, maar werkt alvast lekker hallucinerend. Bezoek de website hier.