Wolfenstein: Youngblood krijgt microtransacties

Wolfenstein: Youngblood krijgt microtransacties

MachineGames-ontwikkelaar Andreas Ojerfors legt uit dat Wolfenstein: Youngblood microtransacties bevat, maar dat deze niet nodig zijn. De betaalde goudstaven worden onder andere gebruikt voor wapen-upgrades.

In een interview met VG247 op E3 maakt Andreas Ojerfors, ontwikkelaar van MachineGames, bekend dat Wolfenstein: Youngblood microtransacties gaat bevatten. Ojerfors legt uit dat spelers in het spel goudstaven kunnen kopen met echt geld, welke vervolgens gebruikt kunnen worden om cosmetische outfits en emotes, maar ook wapen-upgrades en attachments mee aan te schaffen. Goudstaven kunnen ook worden verdiend door de game te spelen.

Hoewel het kopen van wapen-upgrades een groot voordeel kan geven in het spel, zegt Ojerfors dat hij deze zelf nog niet nodig heeft gehad. "Ik ben de game nu twee weken aan het spelen en ik heb nog geen gebruik gemaakt van microtransacties", aldus Ojerfors. Hij verzekert dan ook dat de betaalde upgrades beschikbaar zijn als je het spel makkelijker en sneller wilt doorlopen, maar dat deze geen vereiste zijn. "Ik heb nooit de neiging gehad om goudstaven uit te geven", zegt Ojerfors om de fans nogmaals gerust te stellen.

Hoeveel de goudstaven, cosmetische items en en wapen-upgrades gaan kosten, is nog niet bekend. Het spel zelf gaat 29,99 euro kosten en lanceert op 26 juli voor pc, PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One. Bekijk hier de nieuwe beelden van het spel, welke werden getoond tijdens de E3-persconferentie van Bethesda.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wat een kul voor een singleplayer co-op game.

0

"Hij verzekert dan ook dat de betaalde upgrades beschikbaar zijn als je het spel makkelijker en sneller wilt doorlopen Ha ha, ja :) "Ik koop dit spel, maar ik geef ook extra geld uit om er zo snel mogelijk weer vanaf te zijn!"

0
test

@gimbal2 Haha ja bizar. Dit soort spellen heb je zo in twee, drie avonden uitgespeeld. En er zijn lieden die dit nog kopen ook. Kijk dan een longplay op Youtube, hoef je lekker relaxed helemaal niks te doen. Misschien koop ik 'm voor mn Switch, daar heb ik Wolf 2 ook voor, zo bizar fout dat het wel vermakelijk was. Gameplay gewoon in orde.

0
test

@gimbal2 Je moet inderdaad wel weinig vertrouwen hebben in de kwaliteit en het spelplezier van je game, als je microtransacties erin gaat stoppen om minder te hoeven gamen. Alsof je een grote taart bij de bakker koopt en daarnaast een extra hulpmiddel om die taart zo snel mogelijk weg te krijgen... En als hij nota bene als ontwikkelaar zonder microtransacties twee weken aan het spelen is geweest, dan zijn daarvoor twee redenen mogelijk: óf het spel is zo groot dat je inderdaad die twee weken nodig hebt, óf je mag twee weken gaan grinden en hebt die spulletjes nodig om het spel binnen een normalere tijdsduur uit te spelen. Microtransacties in betaalde games, het blijft ontsierend. Alsof je een betaalde televisiezender kijkt, maar toch reclame tussendoor krijgt. Maar ja, het levert geld op en wie geeft er dan nog om sier?

0

Aanbevolen voor jou