‘Wizards of the Coast cancelde minstens vijf videogames’

‘Wizards of the Coast cancelde minstens vijf videogames’

Dungeons & Dragons-uitgever Wizards of the Coast heeft naar verluidt minstens vijf games gecanceld die al in actieve ontwikkeling waren.

Dat meldt Bloomberg. Het bedrijf, dat ook Magic: The Gathering uitgeeft, zegt toegewijd te blijven aan het produceren van videogames als onderdeel van de strategie om zijn spellen wereldwijd te verspreiden. Wizards of the Coast zegt zijn langetermijnstrategie te hebben aangepast om “te focussen op games die strategisch gezien verband hebben met het ontwikkelen van onze bestaande merken”.

Het is onbekend welke games zijn geannuleerd. Wizards of the Coast zegt dat er minder dan vijftien werknemers hun baan zullen verliezen door deze keuze, en meldt erbij dat deze mensen de kans krijgen om te solliciteren voor andere rollen bij de uitgever.

Naar verluidt gaat het onder andere om spellen die ontwikkeld zouden worden door Hidden Path Entertainment, de ontwikkelaar van Counter-Strike: Global Offensive, en OtherSide Entertainment, dat aan System Shock 3 werkt. Hidden Path werkt aan een Dungeons & Dragons-game met een open wereld, en zou daar een groot budget voor hebben gekregen. Op de website van de ontwikkelaar staan nog vacatures voor het project.

In 2019 kondigde Wizards of the Coast nog aan dat er “zeven of acht” Dungeons & Dragons-videogames in de maak waren. Daaronder viel ook Baldur’s Gate 3, de game die wordt ontwikkeld door Larian Studios en nu in Early Access verkrijgbaar is.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik kan me ook herinneren dat er jaren geleden een game aangekondigd werd die zich in de wereld van Magic: The Gathering afspeelde. Daarna helaas nooit meer wat over gehoord...

0
test

@woutzorz Er was inderdaad een MMO aangekondigd, die werd omgebouwd tot een soort Diablo achtige game, en was binnen een jaar alweer offline.

0
test

@WvA Hmmm jammer. Thanks voor de update iig, het was een MMO ja. Het klonk toen heel erg veelbelovend

0

Ik vraag me dan af hoe zoiets werkt, Baldurs Gate 3 is in ontwikkeling en komt ergens in augustus uit, is het dan logisch om nog meer D&D te laten ontwikkelen of maakt het open wereld idee dat echt heel anders?

0

Aanbevolen voor jou