Nieuws
Cyberpunk 2077

Witcher-studio ontvangt 7 miljoen euro voor verbeterde multiplayer

Poolse ontwikkelaars op zoek naar innovatie

Geschreven door Lucas May op
CD Projekt Red, ontwikkelaar van onder andere The Witcher-games, heeft bijna 7 miljoen euro ontvangen van de Poolse overheid. Het geld is bedoeld voor onderzoek in verschillende gebieden, waaronder het creëren van naadloze multiplayer in hun games.

De Poolse overheid heeft alle vier voorstellen van CD Projekt Red goedgekeurd die zijn ingediend. In totaal heeft de gamestudio 30 miljoen Poolse Zloty ontvangen, wat omgerekend bijna 7 miljoen euro is. De president van CD Projekt Red, Adam Kicinski, bracht een verklaring uit over de beurs en de hoge kosten die komen kijken bij het maken van games: "Het ontwikkelen van video games is een hyper-innovatieve activiteit, maar brengt ook veel financiële risico's, doorgaand R&D-werk en veel experimentatie en ontwikkeling van protoypes met zich mee."

De vier voorstellen zijn gericht op: het ontwikkelen van levensechte "live" steden op grote schaal, naadloze multiplayer met gemakkelijke systemen en gevarieerde modi, "filmkwaliteit" technieken en het verbeteren van animatie in gezichten en lichamen.

Techland, ontwikkelaar van Dying Light, ontvangt ook een beurs van de Poolse overheid om een prototype voor een "actie-rpg die zich afspeelt in een originele fantasy wereld" te maken. Andere studio's die geld ontvangen zijn CI Games van Lords of the Fallen, The Farm 51 van Get Even en The Bloober Team van Layers of Fear. Het grootste gedeelte van de beurs is naar CD Projekt Red gegaan.

Het is nog onduidelijk wanneer de eerste resultaten van de onderzoeken worden afgeleverd. De kans is groot dat de verbeterde technologie nog wordt ingezet voor de volgende game van CD Projekt Red: CyberPunk 2077. De futuristische rpg komt naar pc, PlayStation 4 en Xbox One maar heeft nog geen releasedatum.


CD Projekt Red

Bron: PC Gamer

Dit artikel delen:

Lees meer

De eerste dlc voor Dragon Ball Xenoverse 2 Aandeel Nintendo zakt na lancering Super Mario Run
2

Reacties op: Witcher-studio ontvangt 7 miljoen euro voor verbeterde multiplayer

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Inzanity_91

  • 19 december 2016 17:00
  Mooi om te zien dat Polen echt (terecht) trots is op deze studio's en ze op deze manier tegemoet komt!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Flipski

  • 20 december 2016 08:23
  Ik moet zeggen dat ik het fijne van Witcher 3 juist vond dat er geen multiplayer onzin was maar juist een steengoed verhaal was. De meeste makers van games leggen in mijn optiek veel te veel nadruk op de online modus. Dit terwijl er volgens mij een groep mensen is die bij een game als Witcher 3 totaaaaaal geen zin hebben in online modus.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.