WipEout-maker wil graag nieuw deel ontwikkelen | Gamer.nl

WipEout-maker wil graag nieuw deel ontwikkelen | Gamer.nl

Nick Burcombe, een van de makers van de WipEout-reeks, zou graag een nieuw deel willen ontwikkelen als hij daarvoor de kans krijgt van Sony.

In een interview met MCV geeft Burcombe aan dat hij graag een spiritueel vervolg op WipEout zou willen maken, maar alleen als hij het WipEout-merk van Sony mag gebruiken.

"Als mijn nieuwste project [Table Top Racing] succesvol is, weet ik dat ik er een team voor bij elkaar kan krijgen want ik word elke week gevraag of er een nieuwe WipEout komt", vertelt hij.

Burcombe licht toe dat het project dan wel op Kickstarter-basis moeten worden uitgevoerd om te polsen of er genoeg intere e voor is, aangezien hij ambitieuze plannen heeft met de serie.

"Als er echt vraag naar is, willen we het zeker doen. Maar zoals het er nu naar uitziet, zonder het WipEout-merk - die Sony hoogstwaarschijnlijk niet zal vrijgeven - is die kans vrijwel uitgesloten."

De laatste game in de WipEout-serie kwam uit voor de Vita in 2012. Sony Liverpool, die de games heeft ontwikkeld, werd datzelfde jaar nog gesloten door Sony.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou