Winst EA omhoog door verkopen oude consoles | Gamer.nl

Winst EA omhoog door verkopen oude consoles | Gamer.nl

De MSI GT72 2PE Dominator Pro is een compleet pakket van goede hardware. De bijgeleverde extra’s zijn welkom en recente games draaien naar tevredenheid. De effectieve, maar luide koeling maken een nauwsluitende headset verplicht. De laptop is te zwaar om comfortabel mee te nemen. Door die gebrekkige mobiliteit is de GT72 alleen geschikt voor een select gezelschap dat er bakken met geld voor over heeft om per se geen desktop te halen.

Volgens het bedrijf hebben veel consumenten aan het eind van het jaar in de aanbieding een console van de vorige generatie gekocht. Ook de verkopen van games voor de Xbox One en Playstation 4 groeiden flink door. In totaal stegen de verkopen van EA-games voor consoles daardoor met maar liefst 62 procent, zo werd bekend tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers over het vierde kwartaal van kalenderjaar 2014.

Ook de mobiele games van EA deden het goed, met een verkoopstijging van 26 procent. Op mobiele apparaten heeft EA nu 160 miljoen maandelijks actieve gebruikers, 5 miljoen meer dan een kwartaal eerder. EA noemt onder meer Dragon Age: Inquisition en Simcity Buildit als grootste succesgames van 2014. In totaal steeg de omzet van EA met 40 procent naar 1,13 miljard dollar. De winst kwam uit op 142 miljoen dollar, waar een jaar eerder nog 308 miljoen verlies werd gedraaid.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou