Een klein vreugdesprongetje van mijn kant als Pro Evolution Soccer-fan. Konami komt januari 2007 met een gloednieuwe versie van Pro Evolution Soccer op de proppen, die over de hele wereld (dus ook in Japan) de naam Winning Eleven: Pro Evolution Soccer 2007 zal dragen. De game wordt ontwikkeld voor de Xbox 360, Playstation 2, PC, PSP en Nintendo DS.

De aankondiging van het spel is vergezeld met wat kleine informatie over de gameplaytechnische verbeteringen die Konami voor ons in petto heeft. De gameplay wordt voor Pro Evo 2007 wat sneller gemaakt, waarbij de focus wordt gelegd op de bewegingen van de speler zonder bal. Meer activiteit op het veld dus en hopelijk ook nog meer mogelijkheden om realistisch voetbal te kunnen spelen.

De game bevat ook meer licenties dan voorheen, waarbij zelfs onze KNVB overstag is gegaan en de spelers van het Nederlands elftal beschikbaar zullen zijn. De gamemodes zijn tevens verrijkt, met een internationale mode waarbij je door vier continenten heen moet spelen en een instant match mode die niet alleen teams kiest, maar ook de spelers van de eftallen husselt.

De game is speelbaar op de stand van Konami op de E3, dus verwacht een dezer dagen absoluut meer informatie over de titel.