Update: Winkelketen Gamestop sluit toch zijn deuren

Update: Winkelketen Gamestop sluit toch zijn deuren

Update: De Amerikaanse winkelketen Gamestop heeft dit weekend toch besloten zijn deuren te sluiten in verband met het coronavirus.

De deuren van de winkels die overal in de Verenigde Staten staan, zijn sinds gisteren gesloten. Dit in tegenstelling tot een eerdere melding waaruit bleek dat Gamestop zichzelf als essentiële winkel zag en koste wat het kost open wilde blijven.

Oorspronkelijk bericht:
Ondanks het feit dat niet-essentiële winkels in de Verenigde Staten dicht horen te gaan in verband met het coronavirus, blijft gamewinkelketen Gamestop open omdat het onder "essentiële kleinhandel" zou vallen.

Dat blijkt uit een gelekte interne memo van het bedrijf, alsmede een statement dat naar buiten is gebracht. De interne memo lekte eerder uit, waarin wordt gemeld dat de lokale handhaving bij diverse Gamestop-vestigingen langskwam om de winkels te sluiten en dat werknemers de memo kunnen tonen om zo open te blijven.

In de memo staat: "Door de producten die we verkopen die de ervaring van consumenten die nu thuis werken verbeteren, zien we Gamestop als essentiële kleinhandel en moeten we daarom openblijven in deze tijd."

Later bracht Gamestop ook een statement naar buiten waarin staat dat de winkels ook allerlei andere handige spullen voor mensen die thuiswerken verkopen, waaronder muizen en webcams. Volgens het bedrijf is de gezondheid en veiligheid van zijn werknemers en consumenten nog altijd van het grootste belang.

In Nederland heeft Game Mania sinds gisteren zijn deuren gesloten. De gameketen Nedgame is volgens zijn website wel nog geopend. In België zijn alle niet-essentiële winkels - waaronder gamewinkels - al geruime tijd gesloten. Door winkels te sluiten, is het de bedoeling dat mensen aangemoedigd worden zoveel mogelijk thuis te blijven om besmetting met het coronavirus te voorkomen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Kleine typo in de tekst: ''Volgens het bedrijf is de gezondheid en veiligheid van zijn werknemers en consumenten nog altijd van het grootste belang.'' Fixed: ''Volgens het bedrijf is de omzet nog altijd van het grootste belang.''

0
test

@WvA Haha, tja.

0
test

@WvA inderdaad. Zo lees ik het ook. Fix approved 👍🏻

0
test

@WvA Welke omzet, die is al jaren tanend :D

0
test

Weer een bedrijf die niet denkt aan de veiligheid en gezondheid van de mens idd, maar alleen aan de centjes.

0

@Lord Ganon Ten koste van de werknemers en klanten

0
test

@fonsrutte Sowieso kun je games nog online kopen, dus ik zie de meerwaarde van een fysieke winkel, zeker in deze tijden, niet echt.

0

Aanbevolen voor jou