Microsoft heeft het nieuwe besturingssysteem Windows Millenium Edition vandaag uitgebracht. Het platform dat Windows 98 opvolgt heeft echter weinig nieuws aan de gamer te bieden, maar dit is ook logisch aangezien het OS bedoelt is voor de gemiddelde thuisgebruiker.

Het OS zal het vooral moeten hebben van extra goodies die bij Windows ME zitten, zoals File Protection, MSN Messenger, NetMeeting en nog meer van dat soort zaken...Microsoft Nederland presenteerde Windows Me donderdag in Amsterdam aan de pers. Het concern benadrukte bij monde van marketingmanager Kees Pronk dat het systeem het eerste van Microsoft is dat specifiek voor de thuisgebruiker is ontwikkeld.

Daarbij is volgens Pronk gelet op drie zaken: gebruikersgemak, internetfunctionaliteit en entertainment. Voor het eerste element heeft het concern het zogeheten 'PC Health' geïntroduceerd.

De twee belangrijkste onderdelen daarvan zijn System File Protection en System Restore. Met de laatste functie kan een gebruiker als het ware de klok terugdraaien op zijn systeem. Als de computer na installatie van een bepaalde applicatie crasht, kan het systeem in zijn oude staat worden hersteld.

System File Protection zorgt ervoor dat cruciale bestanden van het besturingssysteem automatisch worden teruggezet, mocht een gebruiker die - bewust of onbewust - hebben gewist. Microsoft zet wel in de "Top 10 reasons for Upgrading" het volgende:Take gaming to the next level

Increased network support in Windows Me lets you go toe-to-toe with your housemates over a home network, or challenge an anonymous competitor over the Internet.Er wordt hier echter niet gesproken over harde cijfers in frames per seconde...