In een interview met GamesIndustry heeft Microsoft-topman Chris Lewis aangegeven dat Windows 7 uitermate geschikt zal zijn om op te gamen. Dit werd ook al gezegd over Vista, maar Windows 7 zal een grote vooruitgang zijn in vergelijking met zijn voorganger. "Hij is robuuster, relatief sneller en de eerste tests zijn erg veelbelovend," aldus Lewis.

Lewis denkt dat Windows 7 niets dan goed nieuws zal zijn voor PC-gamers en hoopt later dit jaar hier meer over te kunnen melden. Hij reageerde ook op de kritiek dat Microsoft PC-gamers zou vergeten. "Uiteindelijk zijn we in ons hart toch een PC- en Windows-bedrijf." Zowel de console als PC zijn voor Microsoft belangrijke platforms en aan beiden zullen ze veel aandacht blijven besteden, zo vertelde hij. Niet alle consolegames zijn echter ook goed speelbaar op de PC en deze zullen dan ook alleen op de console verschijnen.

Verder vertelde hij over de huidige focus van Microsoft op de Xbox 360. "De markt schommelt en er zullen tijden zijn dat we ons meer op één platform concentreren, maar ze gaan goed samen en als bedrijf zitten we in de unieke positie dat we een sterke PC-traditie hebben."