Windows 10 verschijnt op 29 juli | Gamer.nl

Windows 10 verschijnt op 29 juli | Gamer.nl

Windows 10 verschijnt op 29 juli. De nieuwe versie van het besturingssysteem, die gratis beschikbaar zal zijn voor gebruikers van Windows 7 en 8, is volgens Microsoft "bijna klaar". Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.

Microsoft is maandag ook begonnen met het pushen van de update naar gebruikers van Windows 7 en 8. Zij kunnen alvast een gratis exemplaar ‘reserveren’, zo blijkt uit tal van meldingen op sociale media.

Consumenten met een pc met Windows 7 of 8 zien maandachtochtend een pop-up van Microsoft waarin Windows 10 wordt aangeboden. De gebruikers krijgen diverse screenshots van de nieuwe versie van het besturing ysteem te zien en er wordt gecontroleerd of hun pc aan de systeemeisen van Windows 10 voldoet.

Die eisen zijn gelijk aan die van Windows 8.1: Een proce or van 1 GHz, 1 GB (32-bits) of 2 GB (64-bits) werkgeheugen, 16 GB beschikbare schijfruimte en minimaal een DirectX 9 grafisch apparaat.

Media has no description

Reserveren

Vervolgens kunnen gebruikers hun e-mailadres achterlaten zodat ze een melding krijgen als hun update naar Windows 10 op 29 juli klaarstaat. 

Het bedrijf liet eerder al weten dat de nieuwe versie van Windows agre ief naar gebruikers gepusht zou worden. Windows 10 is een gratis update voor gebruikers van Windows 7 en Windows 8 en Microsoft wil in twee tot drie jaar 1 miljard installaties gerealiseerd hebben.

Windows XP

Door consumenten nu al in te lichten, hoopt het bedrijf een situatie zoals rond Windows XP te voorkomen. Dat verouderde besturing ysteem wordt nog steeds door veel mensen gebruikt omdat er niet werd overgestapt naar Windows Vista, 7 of 8.

De Windows 10 pop-up lijkt wereldwijd verspreid te zijn en kan worden geforceerd door naar Windows Updates te zoeken. Zakelijke gebruikers krijgen de melding niet.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou