Iedereen weet dat in het ziekenhuis liggen geen pretje is. Vaak is het er saai en je kunt niet doen wat je eigenlijk wil doen. Stel dat je langdurig ziek bent en je weken, soms maanden, in dat bed moet liggen. Vooral voor kinderen die het liefst met hun vriendjes en vriendinnetjes willen spelen is het zuur. Games kunnen een ideale afleiding zijn.

Steeds meer ziekenhuizen zien dan ook in dat gamen een heerlijke tijdsbesteding is voor patienten. Een beleving die nog leuker wordt als het met en tegen die vriendjes of vriendinnetjes gedaan kan worden. Spill Group, Stichting CliniClowns Nederland en De Nederlandse Gamedagen zijn van mening dat hier aandacht aan geschonken moet worden en hebben de Spill Group Game Award 2006 in het leven geroepen.

20.000 euro voor talentvolle game-ontwikkelaars!

Het maken van fascinerende games is een specialistisch vak, waar talent nodig voor is. Talent dat Spill Group een kans wil geven met de Spill Group Game Award. Deze is bedoeld voor startende game-ontwikkelaars of afstuderende kunst-, media-, informatica- en ontwerpstudenten. Gametalent strijdt in teams van maximaal vier personen om de Spill Group Game Award.

Alle aanmeldingen ontvangen een concrete opdracht voor de ontwikkeling van een game. Een vakkundige jury beoordeelt de producties nadat het publiek de spelletjes heeft kunnen testen. Eind oktober maakt de Stichting Nederlandse Gamedagen de teams bekend die genomineerd zijn voor de Spill Group Game Award. Alle genomineerde teams ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor de avond van de Nederlandse Game-industrie: de plek waar de captains of industrie van de Nederlandse gamewereld elkaar ontmoeten. Tijdens deze avond wordt het winnende team bekend gemaakt die tevens naar huis gaat met maar liefst 20.000 euro!

Meld je op de pagina van de Nederlandse Gamesdagen aan om mee te doen aan deze competitie.