Will Wright heeft in een interview met IGN gesproken over zijn nieuwste game Spore waarvan de verwachtingen hooggespannen zijn. Hieronder de belangrijkste uitspraken, voor het gehele interview klik hier.

De ontwikkelaars van Spore richten zich momenteel volledig op de PC versie van het spel. Spore dient echter gezien te worden als een geheel nieuwe franchise waarbij ook gedacht moet worden aan versies voor andere plaformen. Wright gaf aan dat hij de game op zo veel mogelijk platformen wil uitbrengen. Op dit moment is er nog niet begonnen aan de ontwikkeling van Spore voor de next-gen platformen. Wat betreft de Wii is de interesse van Will Wright erg groot gezien de mogelijkheden die de console en de afstandsbediening biedt. Maar ook de Nintendo DS is zeer interessant.

De meeste inhoud van Spore zal door de spelers zelf gemaakt worden. Deze content zal automatisch op de server worden geupload zodat deze tussen spelers uitgewisseld kan worden. Dit aspect is een belangrijke factor binnen Spore en biedt de mogelijkheid om content uit te wisselen tussen een PSP en PS3.

De mogelijkheid dat er sprake zal zijn van micropayments is niet bevestigd maar zou een optie kunnen zijn.

Spore stond eerst gepland voor begin 2007 maar is inmiddels uitgesteld naar de tweede helft van 2007.