Jawad Ansari, de eerste algemeen directeur van Hive Mind, is in een juridische strijd met het bedrijf verwikkeld om zijn aandeel van dertig procent in het bedrijf te beschermen. De bestuurders van het bedrijf, waaronder Wright, hebben enige tijd geleden besloten Ansari te vervangen door Lauren Elliot en hebben Ansari gevraagd uit het bedrijf te stappen.

Vervolgens werd besloten het bedrijf te verkopen, maar Ansari beweert nu dat Wright geprobeerd heeft zijn aandelen van hem af te pakken en het intellectueel eigendom van de ideeën van Hive Mind door te verkopen. De verdedigers, waaronder Wright, beweren dat Ansari niet goed functioneerde als algemeen directeur, geen fondsen heeft weten binnen te halen en loog over de waarde van de ideeën van Hive Mind. 

Personal gaming

Het idee achter personal gaming is dat game-ontwikkelaars met behulp van mobiele en sociale data een game kunnen creëren die helemaal toegespitst is op een individuele speler. Om dit idee uit te werken heeft Wright, bekend als de maker van SimCity, De Sims en Spore, vorig jaar Hive Mind opgericht.

Wright bedenkt nog steeds ideeën voor games, speelgoed en ander entertainment bij zijn bedrijf Stupid Fun Club. Het intellectuele eigendom van zijn personal gaming-project ligt echter bij Hive Mind.