Er zijn twee facties: Exile en Dominion. Voorheen konden factieleden enkel tegen leden van de vijandelijke factie strijden, maar dit jaar komt daar verandering in. WildStar krijgt tevens PvP-contracten, al is hier niet meer over bekend dan dat de optie de gameplay "snel, belonend en leuk" maakt. Het eerste PvP-seizoen komt tot zijn einde en een tweede zal volgen, nadat Carbine Studios verbeteringen aan de PvP-gear en -systemen heeft toegevoegd.

De huidige blauwe PvP-uitrusting kan gekocht worden met in-game gold in plaats van de PvP-valuta Prestige. De kwalificatie-vereiste van PvP-uitrustingen wordt verwijderd en het maximum aantal Prestige wordt verhoogd. Binnen instances wordt de uitrusting van alle spelers direct geschaald naar de huidige 1800 PvP-kwalificatie.

Bovenstaande plannen wil Carbine dit jaar doorvoeren. In de aankomende update krijgt de game dagelijkse en wekelijkse PvP-missies en krijgen spelers bonussen wanneer zij kiezen voor de willekeurige wachtrij bij het zoeken van een gevecht.