Wild Rift is League of Legends voor consoles en smartphones

Wild Rift is League of Legends voor consoles en smartphones

Riot Games werkt aan een console- en mobiele versie van League of Legends genaamd Wild Rift.

Dat kondigde de ontwikkelaar aan tijdens een livestream om het tienjarige jubileum van de studio te vieren. "League of Legends: Wild Rift is geen directe overzetting van League of Legends op pc", aldus een persbericht. "Het is een nieuwe game die helemaal van de grond af aan is opgebouwd om een goed afgewerkte, legitieme LoL-ervaring te bieden die de tijd van spelers waard is."

Het grootste verschil in Wild Rift ten opzichte van League of Legends is de besturing met twee analoge sticks. Daarbij zijn wedstrijden in Wild Rift korter dan in League of Legends, namelijk zo'n 15 tot 18 minuten. Alfa's en bèta's worden later dit jaar aangeboden, terwijl de uiteindelijke release ergens eind 2020 moet plaatsvinden.

Riot werkt verder ook aan Legends of Runeterra, een digitale kaartgame dat zich afspeelt in het League of Legends-universum. Het spel komt in 2020 naar pc en mobiele platforms en is free-to-play.

Tot slot kondigde Riot nog andere projecten aan: Teamfight Tactics, een autobattlergame voor mobiel die in het eerste kwartaal van 2020 uitkomt, alsmede drie geheimzinnige projecten. Deze projecten zijn volgens Riot een tactische shooter op pc, een vechtgame in het LoL-universum en een spel waarbij spelers met vrienden de wereld van Runeterra kunnen verkennen.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

nice, ben bijna klaar met hearthstone, heb nog wel mariokart maar ik denk dat deze ook leuke afwisseling op mobiel vlak zal geven.

0

Aanbevolen voor jou