Sony werkt momenteel aan een PS2 remake van de eerste Wild ARMS game van de PSOne. De game luistert naar de naam Wild ARMS Alter Code: F en zal volledige 3d graphics kennen, een groot aantal nieuwe gebeurtenissen in het verhaal, verbeterd camerawerk en een volledig vernieuwd battle systeem.

Dit nieuwe battlesysteem is gebaseerd op die uit Wild ARMS 3 en zal voor degenen die deze game ooit gespeeld hebben dan ook bekend voor komen. De hoofdrolspelers van de game luisteren naar de namen Zakk Vam Brace, Rody Roughnight en Cecilia Raynne Adelheid. Deze characters zullen ook nieuwe voice overs krijgen toegekend. Verder zal deze remake naast nieuwe characters ook veel nieuwe monsters kennen en alle bestaande monsters hebben een stevige opfrisser gekregen met volledig nieuwe animaties en textures.

Dit alles is dus zeer goed nieuws voor alle Wild ARMS fans die nog nooit deel 1 hebben gespeeld, of al jaren uitkijken naar een stevige upgrade van deze game. Maar ook voor RPG fans in het algemeen is dit best goed nieuws te noemen, gezien de Wild ARMS serie altijd al een redelijk goeie RPG serie geweest is. Het is nu alleen nog maar te hopen dat de game niet te lang op zich zal laten wachten (de voorlopige Japanse release staat geplanned op eind 2003) en bovendien ook in Europa uitgebracht zal gaan worden.

Overigens heeft Sony nu al aangekondigd bezig te zijn met een vervolg op deze game, luisterend naar de naam Wild ARMS Another Code: F. Deze game zal een nieuw verhaal met nieuwe hoofdpersonen kennen, evenals een system link optie, waarbij data van Alter Code over te zetten is naar Another Code. Voor meer screenshots van Alter Code: F surf je hier naar toe.