De trots van menig gamer is de kast of plank waar een groot aantal game dozen staan. Verzamelt in de loop der jaren hebben de beste games en de mooiste dozen een plekje veroverd op het ere podium. Maar er is een "revolutie" gaande. Steeds vaker worden de games gepropt in een DVD doosje met een handleiding op de CD.

Het voordeel zou zijn dat de games zo een stuk GOEDKOPER zou worden, maar de praktijk laat anders zien. De games in de winkel zijn nog steeds de kunstmatige 99,95.

3dActionplanet schreef een artikel dat gamers DVD hoesjes willen met manuals op de cd, als zo de prijs een stuk lager zou worden.Before I embarked on my editorial adventure I decided to talk to a handful of fellow gamers to see what their views on games packaging and manuals were. I asked them a couple of basic questions. First, what did they think of games that came packaged in oversized cardboard boxes. Second, do they think there is really a need for a printed manual. Finally, would they be happy receiving a game in minimal packaging, with a manual on the CD, if it meant paying between ten and fifteen dollars less for the game.

The answer was unanimous. Hell yes! Of course they would.Zelf ben ik echt een dozen-fetisjist, maar goedkopere games zijn altijd welkom. Gelukkig zijn er steeds meer online winkels die de games een stuk goedkoper leveren, maar het zou toch niet mogen dat je voor een game in DVD hoes hetzelfde zou betalen als voor een game in een doos met handleiding.