De jongens van MTV Multiplayer zijn er achter gekomen dat Nintendo door beveiliging van het WiiSpeak-accessoire de doorverkoop van hun stukje hardware wil bestrijden.

Nintendo is, net als het grootste gedeelte van de gamefabrikanten, faliekant tegen tweedehands verkoop van games en accessoires. Om dit tegen te gaan wordt WiiSpeak geleverd met een 16-cijferige code die je machtigt om in december het WiiSpeak Channel te downloaden. Hiermee kan je met andere Wii-bezitters onbeperkt praten, mits je met elkaar Friend-codes hebt uitgewisseld.

De code kan echter maar één keer worden gebruikt, dus het tweedehands kopen van het accessoire is sterk af te raden. Wiispeak is tevens compatibel met de in december te verschijnen Opera Webbrowser update en verschillende Wii-spellen.

Update: Nintendo heeft in een reactie laten weten dat een code voor WiiSpeak inderdaad maar één keer kan worden gebruikt. Het is echter altijd mogelijk om een een nieuwe code aan te vragen bij Nintendo's klantenservice in geval van verlies én nadat je tweedehands WiiSpeak of een Wii-console hebt aangeschaft.