Amper een half jaar geleden verscheen het geslaagde Skate voor de Xbox 360 en de Playstation 3. De game werd ontzettend goed ontvangen en is bij menig liefhebber te boek gegaan als de beste skategame ooit. Het was dan ook een kwestie van tijd tot het spel van Electronic Arts ook naar de systemen van Nintendo zou komen.

Wel is het opvallend dat de Wii-versie van de game gebruik zou maken van het Wii Balance Board, dat op de markt gebracht werd met het succesvolle sportspel Wii Fit. Hoe de besturing precies in elkaar zal steken is nog niet bekend, maar we kunnen wel al vaststellen dat de game door deze innovatieve besturingswijze de potentie heeft de sport op een ongekend realistische manier weer te geven.

Update: Inmiddels is bekend dat de Wii-versie van Skate de naam Skate It zal dragen. Het spel komt onder deze naam eveneens naar de Nintendo DS. Het spel zal niet persé met de Balance Board gespeeld hoeven te worden, de normale besturing geschiedt met de Wii Remote, het Balance Board zou de standaard spelervaring moeten verdiepen. Ook zijn er screenshots van de DS- en Wii-versie vrijgegeven.

Nintendo Wii-versie Skate It

De Nintendo DS-versie