Volgens Capcom's Christian Svensson is de Wii-versie van Okami zo goed als klaar. De game is in zijn geheel door te spelen en zal in maart al in de VS in de winkels kunnen liggen. "We zeiden altijd 'lente', maar 25 maart is een mogelijkheid."

Volgens Svensson is een vertraging voor de Europese markt onvermijdelijk, omdat productie voor de Nintendo console in Europa wat langer duurt. De releasedatum zal niet ver van die in de VS liggen. "Het is wel een gigantisch spel waarin heel veel getest moet worden. Ready At Dawn is lekker bezig met de port, maar ik wil niet dat mensen gaan flippen als het spel niet op die exacte datum in de winkels ligt. Er wordt nu geoptimaliseerd en getest op bugs."

Over de besturing met de Wiimote was Svensson erg te spreken. "Het duurt zo'n 10 minuten voordat je gewend bent om de kwast met de Wiimote te besturen. Het is een makkie en even snel als de PS2-versie. Het voelt echt speciaal om met de Wiimote te tekenen op het scherm."

Volgens Svensson kunnen tussenfilmpjes en dialogen nu overgeslagen worden door de haastige gamer, maar verder zal er niets veranderd zijn. "40 tot 60 uur aan gameplay is meer dan genoeg voor iedereen. De puzzels en gevechten voelen wel veel meer actie-geörienteerd door de vernieuwde gameplay. En grafisch ziet het er nog beter uit."

Deze screenshot is van de PS2-versie van Okami