'Wii U-versie Aliens: Colonial Marines is het best' | Gamer.nl

'Wii U-versie Aliens: Colonial Marines is het best' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"De Wii U-versie heeft zo veel meer te bieden, geen enkel ander platform kan doen wat de Wii U kan", vertelt Pitchford. "Als je houdt van Xbox 360-games, ben je niet gewend aan een wereld waar je deze nieuwe interface hebt. Maar zodra je eraan gewend raakt, kun je je de mogelijkheden voorstellen; er zijn een aantal mogelijkheden die simpelweg niet mogelijk zijn op platformen die (geen tablet-controller) hebben."

Wat voor unieke eigenschappen Aliens: Colonial Marines heeft op Wii U, verklapt Pitchford niet: "Ik wil geen spoilers geven over sommige dingen waar we aan denken of die we al hebben gedaan, maar er zijn een hoop coole mogelijkheden met dit apparaat die je een unieke en meeslepende ervaring geven."

Vox Games meldt dat de Gearbox-CEO er naar hint dat de tablet-controller onder andere gebruikt kan worden als beweging ensor. Sommige vuurwapens uit de Alien-films hebben ook een dergelijke sensor om de positie van de buitenaardse wezens van een afstand te bepalen.

Pitchford denkt dat het niet heel lang meer zal duren totdat Nintendo meer opheldering geeft over de Wii U. Hij belooft tegen die tijd ook uit te leggen hoe Aliens: Colonial Marines gebruikmaakt van de unieke technologieën in de Wii U.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou