'Wii U twee keer zo krachtig als Xbox 360' | Gamer.nl

'Wii U twee keer zo krachtig als Xbox 360' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In de media werden in de periode na de aankondiging van de nieuwe spelcomputer de verwachtingen uitgesproken dat de Wii U op het gebied van grafische en proce orkracht slechts iets beter zou zijn dan de PlayStation 3 en Xbox 360. De uitspraken van Develops bron geven aan dat het apparaat aanzienlijk krachtiger is dan toen werd aangenomen.

Volgens de ontwikkelaar, die momenteel zelf ook werkt aan een Wii U-titel, is dat alsnog minder krachtig is dan sommige studio's hadden verwacht. "Ik heb een ontwerper horen klagen dat het apparaat minder krachtig is dan Nintendo had aangekondigd, waardoor mensen hun plannen moeten terugschalen."

Wat voor proce or en videochip er zijn verwerkt in de Wii U, is nog niet door Nintendo bevestigd. Ook zijn er nog geen games getoond die draaien op het apparaat, waardoor de grafische kracht niet ingeschat kan worden. De spelcomputer komt ergens in de tweede helft van 2012 uit.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou