The Daily zegt informatie te hebben verkregen over de app store. Anders dan de kleine app stores die er nu zijn voor Wii en Nintendo 3DS, zal de Wii U een uitgebreid aanbod aan apps krijgen vergelijkbaar met iOS- en Android-apparaten. Er zullen allerlei apps komen voor uiteenlopende doeleinden.

Sommige apps zullen daarbij op de spelcomputer zelf draaien, andere alleen op de tabletcontroller. The Daily noemt een MLB.TV-app als voorbeeld; dit is een app voor het bekijken van wedstrijden uit de Amerikaanse honkbalcompetitie.

E-reader

Volgens een ander gerucht kan de Wii U ook dienstdoen als e-reader; Nintendo zou mogelijk zelf abonnementen hiervoor gaan verkopen. Dit gerucht komt van website Forget the Box. De betreffende redacteur heeft het nieuws vernomen van een software-ontwikkelaar die door Nintendo zegt te zijn benaderd voor het publiceren van een e-readertool.

De tool, die al beschikbaar is op iOS-apparaten, zou ook werken op Nintendo 3DS. Niet alleen zouden er boeken voor de dienst worden aangeboden, ook wordt er gesproken over tijdschriften, comics en kranten.

Strategiegidsen

Nintendo is volgens de bron al in onderhandeling met verschillende uitgevers om tijdschriften over allerlei onderwerpen naar de e-readerservice te brengen. Daarnaast denkt het bedrijf over het aanbieden van gratis gamehandleidingen voor klassieke games via deze service. Bovendien zouden er strategiegidsen verkocht kunnen worden voor nieuwe games.