Wii U is wit om volwassen uitstraling | Gamer.nl

Wii U is wit om volwassen uitstraling | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Als designer zou Miyamoto het apparaat liever van meer kleuren voorzien, zoals ook het geval was met de kla ieke Nintendo- en Super Nintendo-spelcomputers. Dit zou echter niet het gewenste resultaat hebben. "Wat we ontdekt hebben in al die jaren is dat wanneer we veel verschillende kleuren aan onze hardware gaven, mensen ons daarop wezen en ons afschilderden als gericht op kinderen", zo vertelt de Mario-bedenker.

De Wii is inmiddels ook in het zwart beschikbaar, een kleur waarvoor zowel Sony als Microsoft ook gekozen hebben voor hun PlayStation 3 en Xbox 360 S. Volgens Miyamoto past zwart echter niet zo goed bij de Wii U als wit. "In plaats van het apparaat helemaal zwart te maken, gaan we voor wit omdat dat meer mensen aan lijkt te spreken."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou