Nieuws

Wii U-games DKC: Tropical Freeze en Hyrule Warriors naar Switch

Beide games komen deze lente uit

Geschreven door Michel Musters op
De Wii U-games Donkey Kong Country: Tropical Freeze en Hyrule Warriors krijgen versies op de Switch.

Nintendo maakte dat bekend tijdens een plotseling online verschenen Nintendo Direct Mini. De Switch-versie van de door Retro Studios ontwikkelde platformer Donkey Kong Country: Tropical Freeze bevat alle content uit de Wii U-game, met daar bovenop Funky Kong als nieuw personage. Dit personage is geschikt voor beginnende spelers. Hij kan dubbele sprongen maken, zweven, eindeloos vaak rollen en onder water oneindig veel kurkentrekkers draaien. De game verschijnt op 4 mei voor Switch.

Hyrule Warriors: Definitive Edition komt ergens deze lente naar de Switch en bevat alle 29 speelbare personages uit de Wii U- en 3DS-game, maar ook alle eerder verschenen betaalde downloadbare content. Net als in de vorige versies kunnen spelers in deze Musou-game met Link, Zelda en andere personages deelnemen aan grootschalige gevechten. De Switch-game bevat daarbij nieuwe outfits voor Link en Zelda gebaseerd op Zelda: Breath of the Wild.

Losse trailers voor beide games zijn op moment van schrijven nog niet beschikbaar, maar beelden zijn in onderstaande Direct-uitzending te zien.

Dit artikel delen:

Lees meer

Super Mario Odyssey en Pokken Tournament DX krijgen dlc Mario Tennis Aces komt deze lente naar de Switch
2

Reacties op: Wii U-games DKC: Tropical Freeze en Hyrule Warriors naar Switch

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Krytuun

  • 11 januari 2018 17:04
  Nadat Nintendo officieel aangaf na Zelda Breath of the Wild geen nieuwe games meer gepland te hebben voor de WiiU, was het echter een kwestie van tijd voordat ze dit zouden doen.

  Vorig jaar, toen Mario Kart 8 Deluxe uitkwam, wist ik al nagenoeg zeker: Nintendo gaat dit met alle WiiU games doen.

  Met het behalen van de 10 Miljoen verkochte consoles, gaat de Switch naar alle waarschijnlijkheid de WiiU sales nog voorbij, voor de console 1 jaar oud is.

  Het niet her-uitgeven van deze WiiU exclusives zou voor Nintendo enkel financiële schade doen en het oppoetsen van deze games is vele malen koste efficient voor Nintendo.

  DK Tropical Freeze en Hyrule Warriors zijn de eerste twee grote Nintendo remasters van 2018, naast de her-uitgave van Bayonetta 1 + 2 ofc.

  Naar alle waarschijnlijkheid komen er in de loop van dit jaar nog de volgende games bij:

  - Mario Maker
  - Zelda WindWaker / Twilight Princess HD (miss zelfs als double pack)
  -Super Smash Bros
  - Xenoblade Chronicles X (miss + remaster van Xenoblade Chronicles Wii)
  -Mario 3D World
  - Mario Party (the top 100 of 10)
  - Pikmin 3


  Het zijn games die momenteel een te kleine doelgroep hebben en voor Nintendo inkoppertjes zijn. Daarnaast zou het mij niets verbazen als oa Ubisoft en Activision nog een aantal games uit zullen brengen op de Switch.

  Zo zou een Assassins Creed Chronicles, Black Flag, Rogue, III of miss Ezio Collection best tot de mogelijkheden kunnen behoren en zijn relatief goedkoop om uit te geven ipv een hele nieuwe game te maken.

  Wat 2018 zal bieden voor Nintendo Switch bezitters gaan we zien, maar ik denk dat we een mooi jaar gaan meemaken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  timtim96

  • 12 januari 2018 18:42
  @Krytuun goed gesproken. Ik heb enkele games uit dat lijstje nog niet gespeeld. Voor mij praktisch een nieuwe game. En heb al genoeg te doen. Heerlijk ding die Switch

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.