'Wii U 50% minder succesvol dan Wii' | Gamer.nl

'Wii U 50% minder succesvol dan Wii' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Ik denk niet dat [de Wii U] ook maar in de buurt komt van het succes van de Wii", aldus Jaffe. "Ik denk dat een groot percentage van de mensen die een Wii kochten, het als iets anders dan een gamingapparaat zagen. [..] Hoeveel van hen zijn daadwerkelijk 'gamers' geworden? Geen groot gedeelte denk ik." Jaffe gaat door met uitleggen dat de verschillende doelgroepen allen iets anders willen, en coregamers er volgens hem verstandig aan doen om voor de "concurrentie" te kiezen. "Dit wil niet zeggen dat de Wii U niet gaat werken, maar die 'perfecte storm van intere e' die werkte voor de Wii zal niet nog eens gebeuren, omdat er genoeg concurrentie is die de doelgroep aanspreekt tegen lagere kosten."

Positief

Verscheidene uitgevers en ontwikkelaars zeggen wel achter de Wii U te staan. Zo overweegt uitgever Take-Two Interactive ermee te gaan werken, evenals Activision en Electronic Arts die al verschillende games voor het apparaat bevestigd hebben. Ook Ubisoft steunt de Wii U, en kondigde tijdens de afgelopen E3-beurs in Los Angeles een de first person shooter Killer Freaks From Outer Space aan, exclusief voor Nintendo's nieuwe spelcomputer. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou