Nintendo is voor het eerst sinds 15 jaar weer marktleider op de consolemarkt. Inmiddels heeft hun uitzonderlijk snel verkopende Wii zich op de eerste positie genesteld. Consumenten hebben inmiddels 9 miljoen Wii's gekocht, tegenover 8,9 miljoen Xbox 360s en 3.7 miljoen PS3s, aldus de Financial Times.

Niet meer dan tien maanden heeft de Wii nodig gehad om de marktleiderspositie van de Xbox 360 over te nemen. Een positie die de console van Microsoft verworven had door een jaar eerder dan de consoles van Sony en Nintendo te launchen. Waar de Xbox 360 echter alleen noemenswaardige afzet ondervindt in Amerika en Europa, doet de Wii het erg goed in alle drie de grote territoria. Bovendien is de Xbox 360 het afgelopen half jaar niet al te snel meer verkocht, waardoor de Wii met recordbrekende verkopen een razendsnelle inhaalslag kon maken.

De komende maanden zullen erg spannend worden voor de kemphanen uit Japan en Amerika. Voor de Xbox 360 verschijnt eind deze maand één van de grootste exclusieve games, Halo 3, terwijl de Wii nog voor het eind van dit jaar Super Mario Galaxy en in Amerika en Japan eveneens Super Smash Bros. Brawl mag verwelkomen. Ook lijkt een prijsverlaging voor de Xbox 360 zeker niet ondenkbaar.