De maandelijkse hardwarecijfers uit de VS zijn elke keer weer een waar slagveld. De vraag blijft: welke console verkocht als een trein en welke console moest het doen met een laatste plaats? De grote winnaar van de verkoop in maart blijkt 'voor de verandering' Nintendo.

Van de Wii zijn er in de Verenigde Staten in maart maarliefst 721 duizend verkocht. Ook de Nintendo DS deed het niet minder dan geweldig: 698 duizend keer ging de handheld over de toonbank. PlayStation 3 verkocht 257 duizend keer, maar Microsoft's Xbox 360 wist net iets meer te verkopen: 262 duizend keer. Sony mag ook blij zijn met de PlayStation 2. Met 216 duizend verkochte exemplaren mag de console zowaar nog meedoen met de nieuwe hardware. De PSP, ten slotte, ging 297 duizend keer over de toonbank.

De absolute winnaar op gebied van games bleek Super Smash Bros. Brawl: maarliefst 2,7 miljoen mensen hebben dit vrolijke vechtspel gekocht. Al bij al was het sowieso weer een prima maand voor de industrie: de opbrengst van alle videogames, consoles en randapparatuur bedroeg bij elkaar 1,7 miljard dollar. Vorig jaar maart bedroeg de totale opbrengst 1,1 miljard dollar.